Kad sēt redīsus atklātā augsnē saskaņā ar Mēness kalendāru

Pastāstīsim, kad labāk sēt redīsus, un kā to vislabāk darīt.

Redīsi aug ātri, burtiski mēnesi pēc sējas jau var novākt ražu. Turklāt tā ir aukstumizturīga kultūra, sēklas dīgst pie 2 – 3 °C augsnes temperatūras, dīgsti panes salnas līdz -2 – 3 °C. Redīsiem ir tāds ierobežojošs faktors kā dienas gaismas stundu ilgums. Ja nav pietiekami daudz gaismas, augi sāk ziedēt, un sakņu kultūras vai nu neveidojas, vai, ja veidojas, tad ir ļoti mazas un nebaudāmas.

Redīsi jāstāda atklātā laukā atkarībā no šķirnes. Tie var būt agrīnie, vidēji agrīnie, vēlīnie, ziemējie un ziemējie.

Agrīnās šķirnes stāda, tiklīdz zeme sasilst līdz +2 grādiem. Parasti tas notiek martā, aprīlī. Gaisam sasilstot līdz 15-18 grādiem.

Vidēji nogatavojušās šķirnes stāda jūnija sākumā, un tām nepieciešama īpaša pieeja, jo, iestājoties ilgam diennakts gaišajam laikam, kultūrā ātri iestājas augšanas režīms.

Lasi vēl: Bavārijas salāti ar vistas gaļu: kā pagatavot garšīgus un sātīgus salātus

Vēlās šķirnes stāda augustā vai septembrī atkarībā no vietējiem klimatiskajiem apstākļiem.

Redīsi “zem ziemas” tiek stādīti tā, lai kultūra sāktu dīgt līdz ar pirmo siltumu. Lai to izdarītu, sēklas sēj novembrī pirms salnām, ja ir pārliecība, ka sasilšana nenotiks un redīsi nesāks dīgt. Šāda kultūra parādās agrāk nekā visas pavasara šķirnes un dod lielus, sulīgus augļus.

Pavasara redīsus var sēt visu pavasari, sākot no marta līdz jūnijam.

Kad sēt redīsus saskaņā ar Mēness kalendāru 2024. gada martā

Labvēlīgas dienas redīsu sējai martā ir 1., 5.-7., 12.-13., 15.-16., 18.-21., 23.-25., 27.-29. marts.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment